ANTROPOS 2017 konferencia

Antropos 2017 konferencia 2017. április 1.

"Ha lettem, kellettem. Tehát." (Mentálhigiéné a társadalom szolgálatában)

A konferencia címe idézet Páskándi Géza Négy fal fái között című verséből. Érzékeljük, hogy egyre többen ismerik fel a mentálhigiéné szükségét. Kell! Sokszor még a rendszerekben keressük a pontos helyét, a lehetőségét, de az igény egyre erősebb. Tehát feladatunk, hogy mi magunk gondolkozzunk arról, mit és hogyan tudunk nyújtani a közösségekben, a társadalomban, hogy ne maradjunk a saját berkeinkben, a négy fal között. A mentálhigiénés képzésünk, amely az Antropos Egyesület tagságának nagy részét adja, idén 30 éves. A lelkigondozói képzésünk 15 éves. Ünnep, megállás, előretekintés lesz ez a nap.

REGISZTRÁCIÓ: 2017. március 8-tól a www.antroposegyesulet.hu oldalon. Határidő: 2017.03.26
HELYSZÍN: Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont (1092 Budapest, Knézich u. 3-13.
REGISZTRÁCIÓS DÍJ: 2.500 forint (Ebéd igénylése esetén 3.500 forint)
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: Telefonszám: 0630-2064551
E-mail: info@antroposegyesulet.hu
„A közösségi élet, minden nehézségével együtt, kivételes teret nyújt a növekedéshez.” (Jean Vanier)

P R O G R A M
9:00-9:30 Regisztráció, Érkezés
9:30-9:45 Köszöntés
9:45-10:15 A mentálhigiéné önmeghatározása a mai képzések vezetői által (feladataink, kihívásink) : Tésenyi Tímea, Joób Máté
10:15-10:45 A mentálhigiéné ma a különböző szakmai közegekben (egyház, forprofit, nonprofit, stb.) : Pál Feri
10:45-11:15 Szünet
11:15-11:45 Megvalósult működő mentálhigiénés projekt egy plébániai közösségben : Tóth Tamás
11:45-12:30 Öröm – Zene : Jazzation zenekar
12:30-14:00 Ebéd
14:00-16:00 Műhelyek
16:00-16:20 Zárás

M Ű H E L Y E K
Idén 30 éves a mentálhigiénés képzésünk, 15 éves a lelkigondozói képzés. Ezért szeretnénk kicsit megállni és ránézni, hogy valójában hol is tartunk? Honnan, hova jutottunk? Jó-e az irány? Mik a fejlődési, fejlesztési lehetőségek? A műhelyekben ezekről szakmánként összegyűlve közösen gondolkozunk, ezért minden műhelyben hasonlóan dolgozunk. A választásnál ezért azt javasoljuk, hogy mindenki válasszon a szakmai identitása alapján olyat, ami leginkább az ő területe!
  1. Sport és mentálhigiéné. Akiket várunk: edzők, sportolók, sportpszichológusok, sportorvosok, stb
  2. Jog és mentálhigiéné. Akiket várunk: jogi végzettséggel rendelkező, a jog területén dolgozó szakemberek
  3. Általános iskolai tanárok és mentálhigiéné. Akiket várunk: az általános iskola területén dolgozó szakemberek
  4. Középiskolai tanárok és mentálhigiéné. Akiket várunk: a középiskolai korosztállyal foglalkozó szakemberek
  5. Egészségügy és mentálhigiéné. Akiket várunk: az egészségügy területén dolgozó szakemeberek (orvos, védőnő, ápoló, kórházi lelkigondozó, stb.)
  6. Egyház és mentálhigiéné. Akiket várunk: az egyházi közegben jelenlévő dolgozó szakemberek (lelkipásztorok, szerzetesek, diakónusok, plébániai munkatársak, eresztény szervezetek mukatársai, stb.)
  7. Szociális munka és mentálhigiéné. Akiket várunk: a szociális szférában dolgozó szakemeberek (szociális munkás, gyermekvédelmis szakember, családvédelmis szakember, stb.)
  8. Civilek és mentálhigiéné. Akiket várunk: minden olyan ember aki a civil szervezetek szintjén, a civil területen próbálja fejleszteni a mentálhigiénés szemléletet
  9. Forprofit és mentálhigiéné. Akiket várunk: a profit szférában dolgozó emberek
  10. Mentálhigiéné és mentálhigiéné. Akiket várunk: olyan szakemberek, akik jelenleg főállásban, szabadúszóként, folyamatosan, vagy projektekben, de a mentálhigiénével nem konkrét szakmai területhez kötve, hanem önállóan foglalkozik. Egy mentálhigiénés műhely munkatársa, mentálhigiénés projektek szervezője különböző területeken, stb.